Verkracht meisje (10) dreigt steniging

Weer een schokkend bericht uit het altijd gezellige India. Een tienjarig meisje dat is verkracht, zal voor straf worden gestenigd. Slechts een ding kan deze zinloze moord tegenhouden: het kind moet haar aanklacht intrekken.

Het meisje werd onlangs bewusteloos door haar moeder aangetroffen op een stuk land. De vrouw bracht haar dochter hierop naar de politie van Kotwali. Eenmaal bij bewustzijn vertelde het meisje dat ze was verkracht door een 35-jarige buurman.

Haar familie is nu ondergedoken, omdat ze met de dood worden bedreigd. "Ze hebben gezworen ons te vermoorden", doet de moeder in Indiase media haar verhaal. "Ze willen ons huis in brand steken en mijn dochter stenigen als we de aanklacht niet intrekken."

De politie heeft inmiddels een man opgepakt wegens de verkrachting, maar deze ontkent alles. Volgens hem was het meisje bang geworden toen hij haar betrapte op het stelen van tomaten op zijn land. Hierna rende ze weg en deed aangifte van verkrachting. Medisch onderzoek heeft echter geen uitsluitsel kunnen geven of de verkrachting heeft plaatsgevonden.