Kaiser volgt Poortvliet op als trainer FC Den Bosch

Ruud Kaiser is vanaf volgend seizoen trainer van FC Den Bosch. Hij wordt bij de club uit de Jupiler League de opvolger van Jan Poortvliet, die al in de winterstop te horen kreeg dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd. Kaiser tekent voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Kaiser is een oude bekende van FC Den Bosch. Als voetballer speelde hij er tussen 1984 en 1988 meer dan honderd wedstrijden. Zijn trainerscarrière leidde hem langs onder meer RBC en de Duitse clubs Dynamo Dresden en FC Magdeburg. Ook werkte hij bij de KNVB en als jeugdtrainer bij Chelsea. Sinds 2011 was Kaiser werkzaam als technisch directeur bij Lierse SK in België.

Fred van der Hoorn denkt dat Den Bosch met Kaiser een stap vooruit kan zetten. "Hij is een hardwerkende en ambitieuze trainer, die een echte teamspeler is en het belang van zijn club voorop stelt", zegt de directeur op de clubsite. "Ruud wil hogerop, samen met FC Den Bosch."

FC Den Bosch is bezig aan een uiterst wisselvallig seizoen. De ploeg won weliswaar in de beker van FC Twente en in de competitie met 5-1 bij titelkandidaat Sparta, maar staat desondanks op een schamele tiende plaats.