Marathon Rotterdam waarschuwt voor plotse warmte

De organisatie van de marathon van Rotterdam waarschuwt de lopers zondag rekening te houden met de warmte. De deelnemers krijgen zowel kleding- als drinkadvies, zegt een woordvoerder woensdag. Vooralsnog worden geen extra maatregelen genomen, omdat de temperatuur waarschijnlijk pas later op de dag de grens van 20 graden overschrijdt.

Aangezien veel lopers onder winterse omstandigheden hebben getraind en het kwik tijdens de marathon kan oplopen tot 20 graden, acht de organisatie goed advies noodzakelijk. De deelnemers ontvangen in de komende dagen een mail, waarin onder meer staat hoeveel ze moeten drinken en waar de drinkposten zich bevinden.

Met een herhaling van 2007 houdt de organisatie geen rekening. Toen moest de marathon door de hitte worden gestaakt en werden meer dan dertig deelnemers naar het ziekenhuis gebracht. Bij de start was het destijds al boven de 20 graden.

Mocht het zondag toch die kant opgaan, dan kan de organisatie alsnog ingrijpen. Er komen dan extra drinkposten en bij de start wordt in dat geval mogelijk al drinken uitgereikt.