Tearaway eind oktober verkrijgbaar

Het avonturenspel Tearaway is vanaf 23 oktober verkrijgbaar voor de PlayStation Vita. Het spel, dat zich afspeelt in een wereld gemaakt van papier, is te downloaden via het PlayStation-netwerk en verkrijgbaar in de winkel. Dat hebben Sony en gamestudio Media Molecule bekendgemaakt.

In Tearaway moet de speler een papieren personage helpen een bericht te bezorgen. Hiervoor moeten allerlei obstakels worden overwonnen, onder meer door gebruik te maken van het aanraakscherm van de PlayStation Vita of door in de microfoon te blazen.

Sony kondigde Tearaway in augustus aan. Het spel wordt, samen met onder meer de actiegame Killzone Mercenaries, gezien als een van de games die de verkoop van de Playstation Vita een nieuwe impuls moeten geven.

In december 2011 werd de Vita in Japan op de markt gebracht, waarna de draagbare spelcomputer in februari ook in de Verenigde Staten en Europa verkrijgbaar werd. De verkoop valt tot nu toe tegen, met naar schatting drie miljoen verkochte exemplaren wereldwijd.


Tearaway eind oktober verkrijgbaar