[CL] Uitslagen kwartfinales (09/04/2013)

Vanavond stonden de returns op het programma van de partijen uit de kwartfinales tussen Galatasaray - Real Madrid en Borussia Dortmund - Málaga. Hieronder de uitslagen van beide duels.

Borussia Dortmund - Málaga

Het duel in Spanje eindigde in 0-0 en zodoende moest Dortmund vooral opletten om geen tegendoelpunten te incasseren. Deze missie mislukte halverwege de eerste helft. Joaquin schoot knap raak. Nog voor rust wist Lewandowski, na een schitterende hakbal van Reus, de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Na rust ging Dortmund naarstig op zoek naar de 2-1. Málaga wist een aantal keren onder de druk uit te komen en kreeg zodoende in de eerste fase van de tweede helft de beste kansen. Net als vorige week toonde keeper Willy halverwege de tweede helft een aantal keren zijn klasse bij inzeten van Reus en Götze .

Invaller Eliseu leek vervolgens het tweeluik definitief te beslissen door vanuit buitenspelpositie de 1-2 te scoren. Dortmund leek verslagen, maar het blijven Duitsers. In de extra tijd wist eerst Reus de 2-2 te scoren. In de slotseconden scoorde verdediger Santana de bevrijdende 3-2. Aan deze treffer hing weliswaar ook een luchtje van buitenspel, maar arbiter Thomson keurde het doelpunt goed. Daardoor plaatst Borussia Dortmund zich voor de halve finales van het miljoenenbal.

Karakteristieken:

Borussia Dortmund*

3 - 2
(0-0)

Málaga

 40' Lewandowski
90+1' Reus
90+3' Santana
   25' Joaquín 
82' Eliseu
 
 Gele kaart: S. Bender, Schmelzer (Borussia Dortmund), Gámez, Toulalan (Málaga)
 
Stadion: Signal Iduna Park, Dortmund
Toeschouwers: 65.000
Arbiter: Thomson (Sch)
 
Opstelling:   Opstelling:
Weidenfeller
Piszczek
Subotic
Felipe Santana
Schmelzer
Blaszczykowski (Schieber/72)
Gündogan (Hummels/86)
Götze
S. Bender (Sahin/72)
Reus
Lewandowski
  Willy
Gámez
Demichelis
Sánchez
Antunes
Joaquín (Portillo/87)
Toulalan
Camacho
Duda (Eliseu/74)
Isco
Baptista (Santa Cruz/83)


Galatasaray - Real Madrid

Al na acht minuten wist Cristiano Ronaldo de Spaanse club op 0-1 te zetten en besliste daarmee al erg snel het tweeluik. Op aangeven van Khedira tikte de Portugees de bal achter Muslera. De Turken vielen vervolgens dapper aan, maar tot aan de rust zorgde dit niet voor gevaar.

Na rust veranderde dit echter. De thuisclub voerde het tempo op en kwam na een klein uur spelen verdiend op 1-1. Nadat Sneijder eerst nog een enorme kans had gemist, wist Eboué wel te scoren. Twintig minuten voor tijd maakte Sneijder zijn misser goed door na een knappe actie de 2-1 te scoren. Niet veel later bracht Drogba de 3-1 op te schorebord.

Veel meer dan dit zat er echter niet in het vat voor Galatasaray. Real wist in de slotfase via opnieuw Ronaldo nog op 3-2 te komen. De Spaanse club eindigde het duel met tien man. Arbeloa ontving tweemaal geel.

Karakteristieken:

Galatasaray

3 - 2
(0-3)

Real Madrid*

57' Eboué
70' Sneijder
72' Drogba
   8' C. Ronaldo
90+2' C. Ronaldo
 
 Gele kaart: Sneijder, Eboué, (Galatasaray),
 Rode kaart: Arbeloa (2xg/Real Madrid)
Stadion: Türk Telekom Arena, Istanbul
Toeschouwers: 46.000
Arbiter: Lannoy (Fra)
 
Opstelling:   Opstelling:
Muslera
Eboué (Elmander/80)
Gökhan
Kaya
Riera
Hamit Altintop (Amrabat/46)
Melo
Sneijder
Inan
Bulut (Sabri/63)
Drogba
  López
Essien (Arbeloa/31)
Varane
Pepe
Coentrão
Di María
Khedira
Özil (Albiol/81)
Modric
C. Ronaldo
Higuaín (Benzema/73)