TMG-topman stapt per direct op

Herman van Campenhout stapt per direct op als topman van Telegraaf Media Groep (TMG). Aanleiding is een verschil van inzicht over 'het te voeren beleid'. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Waar het verschil van inzicht zich op richtte, is onduidelijk. Cees van Steijn neemt de werkzaamheden van Van Campenhout over, totdat een nieuwe topman is aangesteld. Van Steijn werkt bij BoerCroon Management en is sinds 1999 gevestigd als zelfstandig interim manager.

Van Campenhout begon in februari 2011 aan zijn functie als bestuursvoorzitter van TMG. Vanaf 2001 tot begin 2010 werkte Van Campenhout bij Reed Elsevier, daarna was hij korte tijd bestuursvoorzitter bij USG People.

De raad van commissarissen van TMG heeft voorzitter van die raad Michiel Boersma verder benoemd tot gedelegeerd commissaris totdat een opvolger is benoemd. Boersma gaat vanuit deze functie toezicht houden op het bestuur van TMG. De raad van commissarissen stelt het volste vertrouwen te hebben 'dat met deze wijziging in de aansturing van de onderneming de benodigde continuïteit en stabiliteit is gewaarborgd'.