Onderzoek bonnenregen Waalre

Het Openbaar Ministerie stuurt informatie over een nieuwe flitspaal in Waalre die sommige mensen een flink aantal keer heeft geflitst door naar de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). Dat meldt een woordvoerder van het OM donderdagavond.

De informatie die wordt doorgespeeld, betreft gegevens die de verkeersofficier van justitie bij een gesprek met burgemeester van Waalre Henri de Wijkerslooth heeft gekregen. Dit gesprek vond plaats nadat De Wijkerslooth twitterde dat hij over de kwestie graag wilde praten met het OM.

De kwestie draait om de vervanging van een analoge flitspaal op de N69 in Waalre door een digitale variant. De oude flitspaal deed het een tijd niet. De nieuwe digitale paal doet dit echter wel, altijd. De communicatie rondom de vervanging van de paal is niet helemaal goed gegaan, erkent het OM. "Hoewel we er niet per se over hoeven te communiceren, iedereen hoort zich gewoon te gedragen. Maar communicatie over een flitspaal kan corrigerend werken", aldus de zegsvrouw.

Volgens Omroep Brabant zorgde de nieuwe flitspaal de afgelopen tijd voor een ware bonnenregen. Sommige mensen zouden al voor duizenden euro's aan boetes hebben ontvangen. Zo zou een vrachtwagenchauffeur uit Lommel voor in totaal vijftienduizend euro zijn beboet.

Of het CVOM met de kwestie aan de slag gaat, kan een woordvoerder van dat OM-onderdeel donderdagavond niet direct zeggen.