Iedereen werkt mee aan het Koningslied

Eerder werd al bekend gemaakt dat topartiesten als Glennis Grace en Jim Bakkum geheel onbaatzuchtig en totaal niet ter meerdere eer en glorie voor zichzelf zouden meewerken aan het Koningslied, inmiddels is bekend geworden dat Trijntje Oosterhuis, Lisa Lois, Edsilia Rombley en Rowwen Hèze ook een duit in het zakje gaan doen.

"Superveel zin in!", twittert Glennis. Ook Bakkum kan naar eigen zeggen niet wachten. "Yep, ik ga meedoen aan het Koningslied, geschreven door onze John Ewbank. Zin om het prachtige lied in te zingen." De artiesten treden op met het Metropole Orkest.

De komende weken worden zelfs nog meer namen toegevoegd aan de line-up. Hoewel het nog niet officieel is bevestigd, is het de verwachting dat Marco Borsato ook gaat meezingen. Ewbank is zijn vaste liedjesschrijver en vertaler. De zanger zei eerder dat hij 'met gepaste trots' zou meewerken.

Aan de tekst voor het Koningslied kan de Nederlandse bevolking ook een bijdrage leveren. Iedereen mag van dinsdag tot en met volgende week woensdag in een inzending van één zin beschrijven hoe zijn droom voor Nederland eruitziet. De 'beste en treffendste woorden, zinnen, zinsdelen en passages' worden dan gebruikt in de definitieve tekst, die op 22 april naar buiten komt.

Je eigen ideetjes kan je hierrr leveren.


Glennis Grace en Jim Bakkum zingen Koningslied (Foto: Novum)