[EDT Darts] Van Gerwen struikelt in halve finale, Newton wint toernooi

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd een finaleplek te bemachtigen in de tweede European Tour van het seizoen. De darter verloor in de halve eindstrijd van Paul Nicholson en zag daarmee zijn beoogde tweede positie op de wereldranglijst voorlopig buiten bereik geraken.

Van Gerwen versloeg in Sindelfingen achtereenvolgens Leo Hendriks, Darren Webster, Jamie Robinson en John Part, maar moest tegen Nicholson het hoofd buigen. Van Gerwen kwam onnodig op een 5-1 achterstand, want hij kreeg genoeg kansen op de dubbels. Doordat de Australiër op zijn beurt zes pijlen op dubbel zestien verprutste, kwam Mighty Mike nog even terug in de partij. Maar in de daaropvolgende leg was het voor The Asset alsnog raak: 6-2.

Nicholson ontmoette in de eindstrijd Wes Newton, die zijn halve finale won van Mensur Suljovic. Nicholson kreeg bij een 4-3 stand kansen om The Warrior te breken. Maar zo effectief als hij was tegen Van Gerwen, zo onzorgvuldig was hij tegen Newton. In de allerlaatste leg van het toernooi was het Newton die het koelst bleef.

Wes Newton kan door zijn overwinning in Duitsland £20.000 bijschrijven. Michael van Gerwen verdiende met zijn halve finale plaats £5.000.

Halve finales:

Mensur Suljovic (Oos) 4-6 Wes Newton (Eng)
Michael van Gerwen (Ned) 2-6 Paul Nicholson (Aus)

 

Finale:

Wes Newton (Eng) 6-5 Paul Nicholson (Aus)