[Upd EDT Darts] Halve finale voor Van Gerwen

In de European Darts Trophy zijn nog steeds een Nederlander en een Belg actief. Michael van Gerwen en Kim Huybrechts wonnen beide hun derde-ronde-partij en staan nu in de kwartfinales. Mighty Mike werd vanmiddag wederom niet op de proef gesteld. Jamie Robinson kon de Nederlander geen pijn doen: 6-1.

Vanavond komt Van Gerwen uit in de kwartfinale tegen de winnaar van het vorige Europese toernooi, John Part. Huybrechts stuit op de Oostenrijker Mensur Suljovic. 

Update 20:45 uur:

Van Gerwen is ook doorgestoten naar de halve finales. Tegen John Part haalde hij zijn normale niveau terwijl de Canadees scorend ver achter bleef. Gevolg was een, toch verassende, ruime overwinning: 6-1. Van Gerwen scoorde gemiddeld 97,34 punten, Part kwam slechts tot 78,00.

Kim Huybrechts had het erg moeilijk tegen Mensur Suljovic. In een spannende partij kwam hij 4-2 in legs voor. De Oostenrijker lukte het daarna zijn achterstand in een voorsprong om te buigen: 4-5. The Hurricane kreeg in de tiende leg nog zes darts om een beslissende leg te forceren maar bezweek onder de druk. Suljovic zal in de halve finale uitkomen tegen Wes Newton, die eerder won van Justin Pipe.

Laatste 16:

Mensur Suljovic (Oos) 6-0 Andy Smith (Eng)
Kim Huybrechts (Bel) 6-3 Terry Temple (Eng)
Wes Newton (Eng) 6-4 Peter Wright (Eng)
Justin Pipe (Eng) 6-3 Nick Fullwell (Eng)
Michael van Gerwen (Ned) 6-1 Jamie Robinson (Eng)
John Part (Can) 6-2 Ronnie Baxter (Eng)
Ian White (Eng) 5-6 Mark Webster (Wal)
Dean Winstanley (Eng) 4-6 Paul Nicholson (Aus)

 

Kwartfinales:

Mensur Suljovic (Oos) 6-4 Kim Huybrechts (Bel)
Wes Newton (Eng) 6-4 Justin Pipe (Eng)
Michael van Gerwen (Ned) 6-1 John Part (Can)
Mark Webster (Wal) 6-4 Paul Nicholson (Aus)