FOK! wat een weer... Zonnig

Goedemorgen! Het vrije paasweekend zit er weer op en gisteren was het ondanks de wind een heerlijke dag om iets te ondernemen. Het was op een paar kleine stapelwolkjes na zonnig en overal droog.

Ook vandaag is het na een koude nacht opnieuw zonnig en droog weer. De temperatuur loopt een graadje op naar ongeveer 8 graden. In de zon en uit de wind zouden we zowaar even op het terras kunnen gaan zitten. En dat al in april! Toch zal de temperatuur de komende dagen weer iets lager komen te liggen. Morgen is het daarbij nog zonnig, maar donderdag en zeker vrijdag komt er meer bewolking. In het weekend kan er vervolgens ook wat regen gaan vallen. De wind blaast deze week nog uit het noordoosten en is over het algemeen matig tot vrij krachtig. Pas na het komende weekend lijkt er nog steeds die verandering aan te komen waar ik het gisteren al over had.

Nu de maand maart voorbij is komen er ook wat neerslagcijfers binnen uit het Middellandse Zeegebied. Spanje spant de kroon, maar ook in bijvoorbeeld Nice viel ruim 230 millimeter. Nog natter was het in Catania met ruim 270 millimeter. Het landschap zal er op veel plekken opvallend groen uitzien.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar [email protected] onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

ReiOoi
Reigers en Ooievaars bij elkaar. Een prachtig plaatje op een koude dag gemaakt door KlapMongeaul.