[ECCC] Nederlandse finale tijdens pinksteren

In een weinig aantrekkelijk duel hebben de hockeyvrouwen van Laren zich geplaatst voor de finale van de ECCC. In Hamburg trok de Gooise ploeg in de laatste seconde van de wedstrijd met 4-3 aan het langste eind. In de eindstrijd speelt Laren, net als vorig seizoen, tegen Den Bosch.

Er was nog niet zoveel gebeurd, toen Hamburg aan het einde van het eerste kwart de score opende. De gastvrouwen mochten een strafcorner nemen, die via een variant achter goalie Joyce Sombroek belandde: 1-0.

In het begin van het tweede kwart kwam Macey de Ruiter nog dicht bij de gelijkmaker, maar het backhandschot van de Larense aanvaller werd gepareerd door de Hamburgse goalie. De thuisploeg daarentegen had meer geluk. Opnieuw verzilverden de Duitse vrouwen een korte hoekslag: 2-0. Even later was het de beurt aan Laren. De Gooise ploeg kreeg een corner en Kim Lammers pushte deze in het doel: 2-1.

Vervolgens golfde het duel op en neer. Beide teams kregen wat kansen, maar het merendeel van het duel werd op het middenveld afgewerkt. Laren kwam in het derde kwart nog goed weg, toen een cornerschot van Hamburg op de lat landde. Een kleine tien minuten later mocht de formatie van coach Maarten Gehner aanleggen voor een korte hoekslag. Opnieuw werd deze verzilverd, doordat Macey de Ruiter de push van Lammers binnentikte: 2-2.

Bij de volgende corner was het opnieuw raak voor Laren. Wederom reageerde De Ruiter attent op een schot van Lammers: 3-2. De Gooise vrouwen leken op de overwinning af te stevenen, maar vijf minuten voor het einde van het duel besliste Kristina Hillmann anders. Na een actie over de linker achterlijn pushte ze de bal achter Sombroek. Laren bleef doorgaan en in de laatste seconde scoorde Lammers uit een corner.