[EHL] Amsterdam via Berliner naar laatste vier

Ook Amsterdam is nog in de race voor de EHL-titel. De Nederlandse kampioen rekende maandagmiddag af met Berliner HC: 3-2. Mirco Pruijser zorgde dertien minuten voor het einde voor de winnende treffer.

Amsterdam werd al na een halve minuut gewaarschuwd door de opponent uit de Duitse metropool. Een speler van Berliner dook vogelvrij op voor Amsterdam-goalie Derek van Essen, die zag dat zijn tegenstander niet van deze flinke kans profiteerde. Berliner pakte in de eerste 35 minuten de touwtjes in handen, maar dat was niet op het scorebord terug te zien.

Acht minuten na de lange pauze was het wel raak. Berlin-buitenspeler Robert Marx snelde langs Klaas Vermeulen en Teun Rohof en plofte de bal met zijn backhand in de lange hoek. Het bleek het startsein van een prachtige fase, waarin ontzettend veel gebeurde.

Want nog geen vierhonderd tellen na de openingstreffer, maakte Mirco Pruijser de gelijkmaker namens Amsterdam, dat overigens speelde zonder Taeke Taekema. Vlak daarna kantelde Santi Freixa de score in het voordeel van de thuisploeg: 2-1. In de dying seconds van het derde kwart zette Kevin Lim de stand echter weer in evenwicht.

Even dachten de bezoekers in het zonnige, maar koude Wagener Stadion aan een verlenging. Maar dat extra ging door een attent moment van Pruijser niet door. De lange spits promoveerde een lange pass van achteruit tot een treffer, zodat Amsterdam binnen de reguliere tijd een ticket voor de ‘Final Four’ bemachtigde. 

Amsterdam speelt in de halve finale tegen Bloemendaal, dit omdat de finale regelemantair twee clubs uit twee diverse landen moet hebben, nationale onderonsjes zijn verboden. De andere halve finale gaat tussen Rot Weiss Köln uit Duitsland en het Belgische Dragons HC. De halve finale en finale worden tijdens Pinksteren gespeeld. De locatie moet nog bekend gemaakt worden, kans is groot dat in Amsterdam of Bloemendaal plaats heeft.