Mislukte plofkraak in Wijk bij Duurstede

Meerdere daders hebben maandagochtend geprobeerd een pinautomaat bij een bank in Wijk bij Duurstede open te breken. Bij de mislukte plofkraak werd een donkere Volkswagen Golf ingezet die ze de avond daarvoor hadden gestolen, zegt een politiewoordvoerder.

De Golf raakte beschadigd, maar het lukte de daders niet bij het geld te komen. Ze zijn er op scooters vandoor gegaan. De woordvoerder vermoedt dat ze die scooters kort na de kraak ergens in de omgeving in een busje hebben gezet en vervolgens met het busje verder zijn gereden. De politie zocht onder meer met een helikopter naar de verdachten.

Bij de bank aan de Steenstraat werd een gasfles gevonden. Gas wordt vaker gebruikt bij pogingen een pinautomaat op te blazen. De politiewoordvoerder wilde niet zeggen of de gasfles leeg of vol was. "Dat is informatie die nu alleen de daders hebben, dus dat houden we graag zo." De omgeving werd even afgezet omdat de politie zeker wilde weten dat er geen explosieven meer lagen. Die bleken inderdaad niet aanwezig en dus is de omgeving vrijgegeven.