[Premier League] Van Persie helpt United aan winst in Sunderland

Manchester United is weer een stapje dichter bij de Engelse landstitel gekomen. De koploper van de Premier League won door een van richting veranderd schot van Robin van Persie met 1-0 bij Sunderland. Net als Van Persie speelde ook Alexander Büttner de hele wedstrijd mee.

Van Persie schoot in de 27e minuut raak via het bovenbeen van Sunderland-verdediger Titus Bramble, die de bal dusdanig van richting veranderde dat hij het doelpunt op zijn naam kreeg. De Nederlander moet daardoor nog even blijven wachten op zijn twintigste competitiegoal van het seizoen. Zijn laatste treffer dateert van 10 februari in de wedstrijd tegen Everton.

Büttner maakte voor de derde keer zijn opwachting in een competitieduel. De linksback kreeg in de dertiende minuut een kans om de score te openen, maar stuitte op de Belgische doelman Simon Mignolet.

Manchester United heeft in de laatste acht wedstrijden nog tien punten nodig om helemaal zeker te zijn van de titel. Concurrent Manchester City mag dan bovendien geen punt meer laten liggen.


Van Persie helpt United aan winst in Sunderland (Foto: Novum)