[EHL] Amsterdam bekert via nipte zege verder

Amsterdam is de tweede Nederlandse ploeg die de kwartfinale van de EHL heeft bereikt. De ploeg uit de hoofdstad won op eigen veld van het Spaanse Atletic Terrassa: 2-1. Taeke Taekema maakte een kwartier voor tijd de winnende treffer.

De start van Amsterdam was hoopgevend. De landskampioen volgde het voorbeeld van Bloemendaal, door de eerste strafcorner van de wedstrijd om te zetten in een doelpunt. Robert Tigges nam in de zevende minuut plaats achter het kanon en pushte onberispelijk raak.

Het was eenrichtingsverkeer in de eerste twee kwarten, waarin Amsterdam duidelijk de bovenliggende ploeg was. Het wachten was dus op de tweede treffer van de gastheren, maar die viel niet. Het scorebord werd nog wel in beweging gebracht voordat beide teams naar binnen gingen. Inyaki Freixa reageerde uiterst attent op een voorzet, waardoor Terrassa geheel tegen de verhoudingen in op gelijke hoogte kwam.

Amsterdamse aanvallen zorgden aan het begin van het derde deel van het duel voor hachelijke momenten in de cirkel van Terrassa. De Catalanen hielden lang stand, maar capituleerden een kwartier voor tijd. Toen leverde de derde corner van de hoofdstedelingen een doelpunt op. Taekema, op de weg terug na een operatie, sleepte de bal tegen de touwen, waardoor Amsterdam een ronde verder bekert.

Tegen wie de ploeg van coach Taco van den Honert het maandag in de kwartfinale opneemt, weten we zaterdag aan het eind van de middag. De opponent van Amsterdam komt uit de ontmoeting tussen Berliner en Waterloo Ducks.