'Disneyliedje schadelijk voor gezondheid'

De 50-jarige Jose Martinez die door een storing in een Disney attractie 45 minuten lang slachtoffer was van het liedje It’s a Small World, heeft kunnen aantonen voor de rechter dat dit schadelijk was voor zijn gezondheid.

De 50-jarige, die zo goed als verlamd is, kwam vast te zitten in de attractie. Waar zijn medepassagiers, die wel goed ter been waren, een veilig heenkomen konden zoeken voor het audiogeweld van de attractie, was dit voor de arme Jose, die niet gehoorgestoord was, geen optie.

Het personeel van het park zag ook geen mogelijkheden om de man te bevrijden van de muziekterreur. Het slachtoffer kreeg naar aanleiding van de terroristische muzieknoten een stressaanval die later door een deskundige als autonome dysreflexia werd gediagnosticeerd. Dit is een aandoening die wel vaker voorkomt bij mensen met een beschadiging van het ruggenmerg.

Na zijn bevrijding uit de bedreigende situatie had Martinez nog zeker drie uur nodig om weer enigszins te bekomen van de poging tot doodzingen. De rechter erkende de stressvolle marteling en wees de man 6200 euro schadevergoeding toe.