Rijksmuseum verkoopt alvast 41 duizend kaarten

Het Rijksmuseum heeft in negen dagen tijd 41 duizend kaarten entreekaarten verkocht. Vooral veel touroperators en scholen hebben online tickets voor het vernieuwde museum aangeschaft, laat het hoofd marketing en communicatie van het Rijksmuseum, Marjolijn Meynen, vrijdag weten.

Het museum neemt allerlei maatregelen om na de heropening op 13 april lange rijen voor het museum te voorkomen. Speciale tijdblokken voor scholen en touroperators moeten voorkomen dat de wachttijd voor de kassa's te lang wordt.

Ook de online kaartverkoop, die 20 maart van start ging, moet helpen de rijen terug te dringen. Museumkaarthouders hoeven geen ticket te halen en kunnen na het scannen van hun pas direct hun jas ophangen en naar binnen.

Meynen adviseert Nederlandse museumbezoekers rustige tijden te kiezen voor hun bezoek, zoals maandag of dinsdag of na 15 uur. Tot en met 20 mei, de laatste dag dat de Keukenhof geopend is, verwacht het museum twee keer zo veel buitenlandse bezoekers, die na hun bezoekje aan het bloemenpark in Lisse ook het museum in Amsterdam willen zien.

Voor de dag van de opening worden ook extra maatregelen genomen. Bezoekers kunnen gratis naar binnen, maar worden om opstoppingen te voorkomen langs een zogenoemde hoogtepuntenroute geleid. Mochten toch rijen ontstaan, dan zorgt het museum voor afleiding en koffie voor de wachtenden.


Rijksmuseum verkoopt alvast 41 duizend kaarten (Foto: Novum)