Pixar exposeert op Amsterdam EXPO

Filmstudio Pixar exposeert meer dan vijfhonderd oorspronkelijke kunstwerken tijdens de Amsterdam EXPO. Pixar: 25 Years of Animation vertelt het verhaal achter de films, onthult waar de ideeën voor de Pixar animatieklassiekers als Wall-E, Toy Story en Finding Nemo zijn ontstaan en hoe de films tot leven werden gebracht. Dat laat de organisatie donderdag weten.

Pixar: 25 Years of Animation opent op 30 mei haar deuren. Te zien zijn onder meer de originele modellen, oude animatiefilms, storyboards, schetsen, pentekeningen, schilderijen, pastellen en kleifiguren.

"Mensen beseffen vaak niet hoe belangrijk traditionele media zoals tekenen en schilderen zijn om een computergeanimeerde film te maken", zegt Pixar-baas John Lasseter. "De artiesten van Pixar Studio's creëren honderden, soms duizenden kunstwerken om ons te helpen bij het ontdekken van de karakters en werelden. Het werk dat zij doen, is geweldig en voordat deze expositie was samengesteld, waren wij niet in staat om de originele werken te delen met mensen buiten de studio. Wij zijn verheugd dat deze kunstwerken nu te zien zijn in Nederland."


Pixar exposeert filmkunst op Amsterdam EXPO (Foto: Novum)