"Mourinho wordt verkeerd begrepen"

José Mourinho verschilt zoveel van de andere trainers in de voetbalwereld dat hij vaak verkeerd wordt begrepen. Dat zegt Galatasaray-trainer Fatih Terim tegen Galatasaray TV.

Deze week staan Gala en Mourinho's Real Madrid tegenover elkaar in de kwartfinales van de Champions League. Voorafgaand aan het duel uitte de laatstgenoemde trainer kritiek op de verkiezing voor Vincent del Bosque tot trainer van het jaar.

Mourinho deed pittige uitspraken over de beslissing van de wereldvoetbalbond FIFA om Del Bosque de eretitel te schenken. Terim vindt het onterecht dat de Portugees nu op boze blikken kan rekenen. "Hij is een andere type trainer dan de rest. Daarom komt het vaak voor dat mensen hem niet begrijpen", aldus de oefenmeester.

De 59-jarige onderhoudt een goede band met Mourinho. "Hij is een fantastische trainer die overal waar hij komt prijzen pakt. Mijn vriendschap met hem is belangrijk voor mij. Desalniettemin zijn wij niet bang als we tegen Real Madrid spelen. Als we de kans hebben moeten we aanvallen."