'Van Persie wil carrière afsluiten bij United'

Robin van Persie heeft er wel oren naar om het einde van zijn carrière bij Manchester United te beleven. De aanvaller wijst naar de clubiconen die al jaren bij United onder contract staan, zoals Paul Scholes en Ryan Giggs.

"Je hebt een aantal Europese clubs waar oudere spelers nog van grote waarde zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Juventus, AC Milan en Manchester United. Je weet nooit hoe lang ik hier nog blijf spelen", zegt hij tegen Engelse pers.

De kans dat hij tot het einde van zijn carrière blijft, schat hij hoog volgens Sky Sports hoog in. "Er ligt bij United iedere dag een nieuwe uitdaging voor mij. Ik blijf mezelf hier ontwikkelen. Als er nieuwe trainers en spelers voorbijkomen, geeft dat een extra boost. Een steeds veranderend werkklimaat is goed voor mij."

Van Persie had er in de voorbije weken moeite mee om bij United tot scoren te komen. Zijn seizoenstotaal staat momenteel op negentien competitiegoals. Daarmee staat hij achter Luis Suarez op de tweede plaats van de topscorersranglijst. Bij Oranje wist hij gisteren wel twee maal het net te vinden.