Details bekend over twee vervolgen Independence Day

Roland Emmerich heeft enkele veelzeggende details vrijgegeven over de geplande twee vervolgen op zijn film Independence Day uit 1996. Zo werden de titels bekend, ID Forever Part I en ID Forever Part II. "De mensheid wist dat de aliens zouden terugkeren", zegt de Duitse filmmaker tegen het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly.

"De aliens weten dat het gebruik van wormgaten de enige manier is om door het heelal te reizen", vertelt Emmerich enthousiast. Voor de aliens duurt zo'n reis dus een week of drie, voor ons mensen duurt die misschien wel twintig jaar."

Het verhaal van ID Forever speelt zich zo'n twintig jaar na Independence Day af en de wereld is niet meer dezelfde na het buitenaardse bezoek. De mensheid gebruikt allerlei vreemde machines die van de buitenaardse ruimteschepen afgekeken zijn. "We begrijpen ze nauwelijks, maar kunnen wel een antizwaartekrachtapparaat in een vliegtuig inbouwen", zegt de 57-jarige Duitser.

Bill Pullman heeft al getekend om de rol van de Amerikaanse president weer op zich te nemen. Will Smiths personage Captain Steven Hiller komt niet in de film voor, aangezien het verhaal zich nu focust op een nieuwe generatie helden. "De zoons hebben de fakkel overgenomen", legt Emmerich uit. Zo zal Hillers stiefzoon nu een van de hoofdrollen spelen.

De scenario's zijn al zo goed als af en zijn wederom van de hand van Emmerich en Dean Devlin, die ook samen Independence Day schreven. Ze liggen nu voor een laatste bewerking bij James Vanderbilt. Hij schreef ook het script voor Emmerichs in september te verschijnen actiethriller White House Down, met Channing Tatum, Jamie Foxx en Maggie Gyllenhaal.

Wanneer de eerste ID Forever in de bioscoop verschijnt, is nog onduidelijk.