Ullrich geeft rol in dopingcultuur toe

Jan Ullrich heeft toegegeven dat hij een rol heeft gespeeld in de dopingcultuur in het wielrennen. Een volmondige bekentenis blijft echter uit. "Ieder kan zich wel een beeld vormen van wat er in het verleden in het wielrennen is gebeurd en ik heb daar mijn aandeel in gehad", zegt de Duitse oud-renner woensdag in zijn weblog op Eurosport.

De olympisch kampioen van 2000 is in ieder geval niet van plan in een tv-interview openheid van zaken te geven, zoals eerder onder anderen Lance Armstrong. "Ik heb ervoor gekozen om het voor mijzelf op een rijtje te zetten. Ik wil anderen, die mij tijdens mijn carrière hebben gesteund, niet meeslepen in mijn val."

Ullrich won in 1997 de Ronde van Frankrijk en werd vijf keer tweede in de Tour. Hij werd vorig jaar februari, na gestopt te zijn als wielrenner, voor twee jaar geschorst vanwege het overtreden van de dopingreglementen. Hij zou betrokken zijn geweest bij het bloeddopingschandaal Operacion Puerto. In 2006 werd hij al aan de kant gezet door zijn ploeg T-Mobile.


Ullrich geeft rol in dopingcultuur toe (Foto: Novum)