Haas stunt tegen Djokovic in Miami

Tommy Haas heeft dinsdag in de vierde ronde van het masterstoernooi in Miami voor een daverende verrassing gezorgd. De Duitser versloeg Novak Djokovic met 6-2 en 6-4. Haas stapte al na tachtig minuten als winnaar van de baan tegen de nummer één van de wereld, die het evenement de laatste twee jaar won.

Djokovic maakte te veel onnodige fouten om aanspraak te maken op een plek in de kwartfinale. Alleen bij 3-2 in de tweede set had Haas, die volgende week woensdag zijn 35e verjaardag viert, het even lastig. De Serviër wist met een break op gelijke hoogte te komen, maar de mondiale nummer achttien had direct een antwoord paraat.

Voor Haas was het zijn tweede triomf in veertien ontmoetingen met een aanvoerder van de wereldranglijst. In 1999 verraste hij Andre Agassi in de kwartfinale van de Grand Slam Cup. De achterstand in onderlinge duels met Djokovic bracht hij terug naar 3-4.

"Ik ben trots dat ik mijn kansen heb gepakt tegen de speler die de sport de afgelopen jaren heeft gedomineerd", liet Haas weten. "Ik speelde erg goed. Op deze momenten ben ik op mijn best, in grote stadions tegen grote spelers."

Haas stuit in de kwartfinale op Gilles Simon. De Fransman was met 5-7, 6-2 en 6-2 te sterk voor de Serviër Janko Tipsarevic. De Kroaat Marin Cilic staat bij de laatste acht tegenover Andy Murray. Hij won met 7-5 en 7-6 (4) van Jo-Wilfried Tsonga.


Haas stunt tegen Djokovic in Miami (Foto: Novum)