Van Gaal: "Beste interland tot nu toe"

Nederland won dinsdagavond met 4-0 van Roemenië. Bondscoach Louis van Gaal was zeer tevreden na de zege op de Roemenen.

Oranje speelde een stuk beter dan tegen Estland, al had de bondscoach daar een andere mening over toen SBS6 hem voorlegde dat het een stuk feller en frisser was. "Nee hoor, het was net zoveel als tegen Estland, maar de uitvoering was nu beter. Dan lijkt het een stuk beter, maar vrijdag was de felheid er ook."

"Het was de beste interland onder mijn leiding. Derde kwartier voor rust waren we wat slordig en kwam Roemenië in de wedstrijd. Verder was het erg goed en deden we precies wat we hebben afgesproken", vervolgde de keuzeheer.

Ook kreeg Van Gaal de vraag wat hij tegen zijn spelers zei nadat ze de drie punten pakten in Amsterdam. "Hetzelfde wat ik nu hier zeg; dat het de beste interland was onder mijn leiding." De bondscoach gaf vervolgens nog aan welke spelers goed speelden, al wilde hij eigenlijk het hele elftal een compliment maken.

"Van Persie was in de eerste helft erg ongelukkig. In de tweede helft maakt hij een wereldgoal, een bal die hij eigenlijk niet kan koppen. Daarna schiet hij een penalty feilloos in. Van der Vaart maakt een goede goal en Lens bereidt er twee voor. Dan heb ik het nog niet eens over de verdedigende organisatie."

Het doel van Van Gaal is nu bijna bereikt. "Mijn ambitie was om een EK of WK mee te maken. We zijn hard op weg om dat te bereiken." Oranje heeft nu na zes wedstrijden achttien punten, zeven meer dan achtervolger Hongarije.