Geen werk aan weg om kou

Veel wegwerkzaamheden die voor dit weekend gepland stonden, zijn vanwege de kou afgelast. Het gaat onder meer om werkzaamheden aan de A48, de A27, de A15 en de A44, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). Het weer zorgt er ook voor dat de veerboot tussen Texel en Den Helder dit weekend op bepaalde momenten niet vaart.

Op de A48 zou tot maandagochtend tussen Hoogeveen en Ommen aan de weg worden gewerkt. Deze werkzaamheden zijn verplaatst naar het weekend van 5 tot 8 april. Ook op de A27 tussen Utrecht-Noord en de Veemarkt gaan werkzaamheden niet door. Wanneer dit werk wordt ingehaald, is nog onduidelijk.

De A44 naar Den Haag zou dit weekend daarnaast zijn afgesloten tussen Noordwijk en Leiden-Zuid, maar ook dat is afgelast. Op de A15 vinden verder vanwege de kou geen werkzaamheden plaats tussen Andelst en het knooppunt Valburg. Ook voor deze werkzaamheden is nog niet bekend wanneer ze dan worden uitgevoerd.

Veerdienst Teso meldt zaterdagmiddag dat de veerboot tussen Texel en Den Helder vermoedelijk tussen 20.30 en 00.30 uur stilligt vanwege een sterk verlaagde waterstand door de aanhoudende harde oostenwind. Zondag wordt vermoedelijk tussen 09.00 en 13.00 uur ook niet gevaren.

Nederland kampt zaterdag met een ijskoude wind. De gevoelstemperatuur ligt tussen de -5 en -15 graden, meldt weerplaza.nl.