Kantoren Moslimbroederschap 'leeggeplunderd'

Demonstranten hebben vrijdag kantoren van de Egyptische Moslimbroederschap bestormd in Alexandrië en Caïro. Ook bij het hoofdkantoor in de hoofdstad werd gevochten tussen aanhangers en tegenstanders van de Broederschap.

Belagers van het kantoor in Alexandrië gingen er met computers, dossiermappen en andere spullen vandoor. Ook bij het kantoor van de Broederschap in de wijk Manial in Caïro werden spullen meegenomen.

Bij het hoofdkantoor stonden aanhangers en tegenstanders van de Broederschap met boomtakken en gebroken flessen tegenover elkaar. Aan beide kanten vielen gewonden. Enkele autobussen waarmee klaarblijkelijk leden van de Broederschap waren aangevoerd gingen in vlammen op. De politie stond enkele blokken verderop, maar greep niet in.

De oppositie verwijt de leiding van de Broederschap de macht via president Mohammed Morsi te willen monopoliseren. De Broederschap doet haar tegenstanders af als 'tuig' en 'contrarevolutionairen', die de democratisch gekozen leider ten val willen brengen.