Cyprus minder populair als vakantieland

De interesse van Nederlandse toeristen in een reisje naar Cyprus is sterk afgenomen. Normaal oriënteren op reiswebsite Zoover dagelijks zo'n 2500 potentiële vakantiegangers zich op een vakantie naar het eiland. Door de financiële situatie in Cyprus daalde dat aantal de afgelopen dagen met zo'n 65 procent afgenomen naar 750 tot duizend.

Zoover baseert zich op zijn eigen interessemonitor, die zoekresultaten op de website weergeeft. In de afgelopen weken was Cyprus juist populairder. Vergeleken met vorig jaar zocht twintig procent meer vakantiegangers naar een Cypriotische vakantie.

Als reden voor de terugloop noemt Zoover dat toeristen behoefte hebben aan een onbezonnen vakantie. "Economische problemen of andere onlusten geven vakantiegangers een onbehaaglijk gevoel waar ze niet op zitten te wachten", aldus een woordvoerder.

De populairste bestemmingen op het Griekse deel van Cyprus zijn Pafos en Ayia Napa. Daar is de interessedaling het grootst. Ook de interesse in het Turkse gedeelte van Cyprus wordt beïnvloed door de crisis op het Griekse deel. Met gemiddeld veertig procent minder interesse in bijvoorbeeld Kyrenia lijken ook de Turkse Cyprioten de bankencrisis in de portemonnee te gaan voelen.