Kluun heft site op wegens fotoclaims

Kluun heeft zijn website op zwart gezet. Hij wil voorkomen dat hij tonnen moet betalen als gevolg van claims over foto's die hij jaren geleden op het weblog heeft gezet. De schrijver vreest zelfs dat de foto's bij de 'duizenden artikelen' zouden kunnen leiden tot een totaal van meer dan een miljoen euro aan claims.

Kluun, die eigenlijk Raymond van de Klundert heet, plaatst naar eigen zeggen al jaren geen foto's meer bij de columns op kluun.nl. Toch zitten advocaten hem dikwijls achter zijn broek voor kiekjes die hij sinds 2003 bij zijn columns plaatste. Hij zocht het beeldmateriaal via Google Images.

Om alle foto's te verwijderen zou hij 'duizenden artikelen moeten nalopen en vervolgens de foto's een voor een verwijderen', meldt hij in een vrijdag verspreide verklaring. Een makkelijkere oplossing was in de site op zwart te zetten.

De 48-jarige Kluun, onder meer bekend van Komt een Vrouw bij de Dokter en Haantjes, laat wel een nieuwe site bouwen, maar daar komen alleen nieuwe columns op te staan 'zonder afbeeldingen'. De schrijver laat terloops ook weten bezig te zijn met een nieuwe roman.


Kluun heft site op wegens fotoclaims (Foto: Novum)