Homoactivist trollt Westboro Baptist Church met huis

Al jaren staat de Westboro Baptist Church (WBC) aan de internationale trolltop, met hun protesten tegen homo's, gevuld met slogans als 'God Hates Fags' en 'Thank God For Dead Soldiers'. Maar nu steekt iemand hen naar de kroon, door de oppertrolls zelf te trollen.

Aaron Jackson is een van de oprichters van Planting Peace, een organisatie die al jaren voor zeer uiteenlopende doelen strijdt. Zo vochten ze al voor het behoud van het regenwoud, ze hielpen weeshuizen te openen en ze steunden ontwormingsprogramma's. Hun nieuwste project is het Equality House, oftewel Gelijkheidshuis.

In praktijk komt dit erop neer dat ze het huis hebben gekocht dat recht tegenover de woonstede van de WBC staat. Dit huis hebben ze geverfd, maar niet in zomaar een kleur: ze hebben het in de kleuren van de regenboog geverfd. Dat zijn niet toevallig ook de kleuren van de internationale gaypridevlag.

Jackson kwam op het idee toen hij zich in aan het lezen was in de praktijken van de WBC. Toen hij hun huis aan het bekijken was op Google Earth, zag hij dat het huis daartegenover te koop stond: "Het schoot me te binnen: 'Oh mijn god, ik kan het huis tegenover de WBC kopen!' En toen dacht ik onmiddellijk: 'Ik ga dat ding in de kleuren van de pridevlag schilderen'."

Het doel daarvan is om in directe omgeving van de haatboodschap van de WBC een boodschap van liefde en gelijkheid te laten zien. Jackson erkent dat WBC leeft van de aandacht die ze krijgen, maar hij wil ook dat men kritisch blijft: "We nemen de energie die in [de WBC] wordt gestoken, en we veranderen het in iets positiefs."

Foto's van het huis vind je hier.