'Prins Bernhard betrokken bij zenderruzie'

Radiozender Wild FM, waarvan prins Bernhard van Oranje aandeelhouder is, moet vrijdag voor de rechter komen. Zenderbeheerder Broadcast Partners heeft een kort geding aangespannen vanwege verdenkingen dat het station mogelijk illegaal probeert te ontkomen aan betalingsverplichtingen. Volgens de directeur van Broadcast Partners is de prins als aandeelhouder betrokken bij het conflict.

"Ik vind het hoogst opmerkelijk dat aandeelhouders van die statuur hierbij betrokken zijn", zegt directeur van Broadcast Partners Robert-Jan van der Hoeven donderdag. De prins, de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, en zijn zakenpartner zijn volgens Van der Hoeven betrokken bij pogingen om onder de verplichtingen in een langdurig contract uit te komen.

De onenigheid draait om een distributieovereenkomst met Wild FM die tot 2020 loopt. Daar is een bedrag van drieënhalve ton mee gemoeid, zegt Van der Hoeven. De radiozender zou onder de verplichtingen uit proberen te komen door het vermogen dat nog in de onderneming zit onder te brengen in een nieuw bedrijf waarvoor het contract niet geldt.

In oktober kreeg Broadcast Partners al toestemming om beslag te leggen op debiteuren van Wild FM, waaronder adverteerders. Om dat probleem op te lossen is een bedrag van zestigduizend euro uitbetaald. Het langdurige contract loopt echter nog steeds.

Naast een kort geding is Van der Hoeven ook alvast een bodemprocedure gestart. Wild FM wilde vooruitlopend op de zitting niets zeggen, maar liet wel weten dat ze vinden dat ze 'het juiste' hebben gedaan.