FOK! wat een weer...Steeds kouder

Goedemorgen! Gisteren bleef het in het zuiden en oosten nog geruime tijd sneeuwen, maar echt veel overlast leverde dat in deze gebieden niet op De problemen waren in Duitsland al een stuk groter, want daar viel er meer sneeuw bij nog lagere temperaturen. Op de meeste andere plaatsen in ons land bleef het meest bewolkt, maar wel droog.

Op een enkele kleine bui in het noordwesten na, blijft het vandaag op de meeste plaatsen droog en worden wolkenvelden afgewisseld met perioden met zon. De wind draait naar het oosten toe en neemt in de avond toe naar matig tot vrij krachtig. Met 4 graden is het nog 'lekker' buiten.

Wat ons het komend weekend te wachten staat is echt te gek voor woorden. Een snijdende oostenwind gaat voor een gevoelstemperatuur van -15 graden zorgen. De werkelijke temperatuur ligt rond het vriespunt. Tevens zou er dan ook wat sneeuw kunnen gaan vallen.

Ondanks alles hebben we onze vaste fotograaf qltel nog die op wintersport is gegaan in zijn eigen tuin. We troosten ons maar met de gedachte dat het zelfs in mei nog kan sneeuwen. In 1998 was dat voor het laatst het geval, want toen vielen er langs de kust nog doodgewone sneeuwbuien bij 2 tot 4 graden.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Winter in de lente
Toen ik deze foto's zag...

Winter in de lente2
...dacht ik echt...

Winter in de lente3
...dat qltel op wintersport was gegaan. Niets is minder waar, hij maakte deze foto's gewoon in zijn achtertuin in Goch. Het is alsof morgen de kerstvakantie begint.