Sluizer's Spoorloos komt naar Amsterdam

Op 20 april aanstaande brengt de Nederlandse filmregisseur George Sluizer een bezoek aan De Balie in Amsterdam. De internationaal gerenommeerde filmmaker zal een voorstelling van de klassieker Spoorloos bijwonen. Na afloop zal Sluizer vragen van het aanwezige publiek beantwoorden. Aanleiding van het bezoek is om de nog te verschijnen documentaire Sluizer Speaks onder de aandacht te brengen. 

In zijn leven heeft hij de laatste beelden van John F. Kennedy gefilmd, het aanbod afgewezen om ‘Schindler’s List’ te regisseren en heeft hij gewerkt met mensen als Steven Spielberg, Roman Polanski, Mick Jagger, Sting, Claudia Cardinale, Jeff Bridges, Kiefer Sutherland, Sandra Bullock, Klaus Kinski en veel andere internationale grootheden.

Sluizer's bekendste films naast Spoorloos, zijn de Amerikaanse remake The Vanishing en Dark Blood. Het Neerlands Filmdoek schreef over Spoorloos: "Stanley Kubrick belde George Sluizer op na deze thriller gezien te hebben, met de mededeling dat hij het de meest beangstigende film vond die hij ooit had gezien. Een flink compliment, van de man achter onder andere The Shining. Deze verfilming van Tim Krabbé's Het Gouden Ei is inderdaad van grote klasse. IJzingwekkend spannend door een subtiele sturende regie en knap acteerwerk. En intrigerend, door zowel het perspectief van het slachtoffer als de psychopaat uit te lichten en kwellende dilemma’s (het lot vs. wilskracht) voelbaar te maken."

De vertoning van Spoorloos met Q&A van George Sluizer zal zaterdag 20 april aanstaande om 15.30 uuur in De Balie in Amsterdam getoond worden. Kaarten zijn bij De Balie en online te krijgen via http://debalie.nl/artikel.jsp?articleid=475776.

George Sluizer
(foto: Martijn Savenije)