Man beraamde bloedbad op universiteit Orlando

De man wiens lichaam maandag werd gevonden op de campus van de Universiteit van Central Florida in Orlando was van plan een bloedbad aan te richten. Dat hebben de autoriteiten dinsdag gezegd.

De 30-jarige student James Oliver Seevakumaran, die zichzelf uiteindelijk door het hoofd schoot, had een automatisch geweer, een pistool en een rugtas met vier zelfgemaakte bommen. Hij had het brandalarm af laten gaan om studenten op de campus naar buiten te drijven, zodat hij ze gemakkelijker op de korrel kon nemen.

Volgens de politie werden Seevakumarans plannen gedwarsboomd doordat de campuspolitie snel reageerde op het brandalarm en doordat zijn kamergenoot de politie had gebeld. De kamergenoot had zich verschanst in zijn badkamer nadat Seevakumaran een wapen op hem had gericht. De politie was binnen drie minuten ter plaatse. "We denken dat hij door de snelle reactie van de politie niet meer in staat was snel na te denken en zijn plannen aan te passen", aldus de politie.

Rechercheurs hebben aantekeningen gevonden van Seevakumarans plannen. De student had een tijdlijn gemaakt en precies uitgestippeld waar hij en wanneer hij het bloedbad zou aanrichten. De politie heeft niets gezegd over een mogelijk motief. Een woordvoerder van de universiteit zei wel dat de universiteit op het punt stond Seevakumaran weg te sturen omdat hij zich niet had ingeschreven voor het nieuwe semester.


Man beraamde bloedbad op universiteit Orlando (Foto: Novum)