Van der Garde vooral blij met uitrijden race

Caterham-coureur Giedo van der Garde is vooral tevreden dat hij zondag zijn eerste grandprix in de Formule 1 heeft uitgereden. "Dit was de dag waar ik mijn hele leven voor gewerkt heb", zegt de Nederlander, die als achttiende en laatste eindigde in Melbourne.

"Ik begon de race op de supersoft-banden, haalde enkele mensen in en kon goed in het spoor van Jules Bianchi blijven tot de eerste pitstop", licht Van der Garde toe in een verklaring na afloop van de race.

"Na de eerste pitstop had ik te maken met een leeglopende voorband, waardoor ik na vijf ronden alweer terug naar binnen moest. Vanaf dat moment loop je een beetje achter de feiten aan."

Van der Garde's ploeggenoot bij Caterham Charles Pic eindigde op plek zestien. "We zullen samen met de engineers en de leiding van het team alle data analyseren om de auto proberen sneller te maken. Ik ben ervan overtuigd dat we in de toekomst hoger kunnen eindigen", stelt Van der Garde. "Ik kijk nu al uit naar volgende week, naar de tweede grandprix van het seizoen in Maleisië."

De Fin Kimi Räikkönen won zondag de eerste grandprix van het seizoen, voor Fernando Alonso en regerend wereldkampioen Sebastian Vettel.


Van der Garde vooral blij met uitrijden race (Foto: Novum)