Jacksons willen heel veel geld

De kinderen en moeder van Michael Jackson willen geld zien van concertorganisator AEG Live. De nabestaanden eisen veertig miljard dollar, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

AEG, dat de comebackconcerten van Jackson organiseerde, stelde cardioloog Conrad Murray aan als lijfarts van de King of Pop. Murray zit een celstraf van vier jaar uit wegens zijn betrokkenheid bij Jacksons dood. De cardioloog gaf de zanger, die in juni 2009 stierf, een grote dosis propofol.

Jacksons kinderen Prince, Paris en Blanket en zijn moeder Katherine menen dat AEG nalatig is geweest bij de aanstelling en supervisie van Murray. De drie kinderen eisen ieder tien miljard dollar wegens misgelopen inkomsten van hun vader. Daar bovenop komt nog eens vijftig miljoen voor verschillende andere schadeposten.

AEG doet de eisen van de Jacksons af als absurd. Het bedrijf wijst erop dat Michaels carrière bergafwaarts ging nadat de zanger werd beschuldigd van kindermisbruik. Ook dat Jackson in 2005 naar Bahrein verhuisde, deed zijn carrière volgens AEG weinig goed. Volgens de concertorganisator is de eis van Jacksons nabestaanden gebaseerd op speculatie.