Nvidia niet geïnteresseerd in PlayStation 4

Nvidia heeft Sony afgewezen om partner te zijn in de ontwikkeling van PlayStation 4. Dit vertelde Tony Tamasi, senior VP of content and technology van Nvidia aan Gamespot. De kosten bleken hoger dan de baten. Nvidia was al eerder betrokken bij ontwikkeling van consoles, namelijk die van de orginele Xbox en PlayStation 3. 

Tamasi zei dat hij zeker wist dat er al onderhandelingen plaatsvonden, maar uiteindelijk is Nvidia tot de conclusie gekomen dat ze niet in zee wilden gaan met Sony voor de prijs die Sony bereid was te betalen. “Omdat wij al ervaring hebben met consoles, denk aan de orginele Xbox en PlayStation 3, begrijpen wij de economie rondom ontwikkeling van consoles en de mogelijke balans van kosten en baten”, aldus Tamasi.

Een andere reden voor Nvidia om Sony af te wijzen is vanwege het feit dat de moeite en geld die in het ontwikkelen van PlayStation 4 gaat ook op andere plekken ingezet kan worden door Nvidia om andere dingen te bereiken, waardoor de PlayStation 4 de moeite niet waard leek.

Tamasi vertelde verder: “We bouwen een heleboel dingen, niet alleen consoletechnologie. Wat moeten wij op pauze zetten om de console te ontwikkelen? Hierdoor zouden we op ander gebied een grote kans kunnen mislopen.” Aan het einde concludeerde hij: "Het is zeker geen overweging vanuit technologisch perspectief, maar puur een zakelijke.

PlayStation 4 staat gepland voor de feestdagen 2013 in Japan, Europa of Amerika.