Bolt opnieuw sportman van het jaar

Usain Bolt is voor de derde keer in zijn carrière uitgeroepen tot sportman van het jaar. De Laureus Award werd de Jamaicaanse atleet maandagavond in Rio de Janeiro toegekend wegens zijn drie olympische titels in Londen, op de 100, 200 en 4x100 meter.

Bij de vrouwen ging de eer naar de Britse atlete Jessica Ennis. Zij werd afgelopen zomer voor eigen publiek olympisch kampioene op de zevenkamp met een nationale recordscore van 6955 punten. Twee landgenoten van haar werden eveneens gehuldigd, tennisser Andy Murray (doorbraak van het jaar) en Sebastian Coe, wegens diens grote verdiensten voor de sport als atleet, bestuurder en voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen van Londen.

Onderscheidingen waren er ook voor het Europese Ryder Cupteam, de Dominicaanse hordeloper Felix Sanchez, de Oostenrijkse 'skydiver' Felix Baumgartner, de Braziliaanse paralympiër Daniel Dias en diens collega-zwemmer Michael Phelps. De Amerikaan is met 22 olympische medailles, waarvan 18 gouden, de succesvolste sportman van de Olympische Spelen. Voor zijn oeuvre creëerde de Laureus Academy een speciale Award.