1,7 miljoen downloads ingevulde belastingaangifte

Het vooraf ingevulde belastingaangifteformulier is tot en met zondag door 1,7 miljoen mensen gedownload. Zo'n 2,3 miljoen mensen hebben hun aangifte al opgestuurd naar de belastingdienst. Dat meldt een woordvoerder van de Belastingdienst maandag aan Novum Nieuws. In totaal moeten meer dan acht miljoen mensen dit jaar aangifte doen.

De vooraf ingevulde aangiftes zijn sinds 1 maart beschikbaar. In weekenden worden per dag ruim tweehonderdduizend formulieren gedownload, meldt de Belastingdienst. Doordeweeks ligt dat aantal rond de 130.000.

In totaal kregen ruim acht miljoen mensen dit jaar een belastingaangifte die al geheel of gedeeltelijk is ingevuld door de fiscus. In de praktijk krijgt de dienst echter meer aangiftes binnen. Voor het eerst heeft de Belastingdienst dit jaar de bedragen op bankrekeningen en de waarde van aandelen zelf ingevuld. Mensen moeten de ingevulde aangifte nog wel zelf controleren.

Mensen hebben tot 1 april de tijd om hun belastingaangifte te doen, tenzij zij uitstel vragen. De Belastingdienst verwacht in de laatste twee weken van maart en vooral op de laatste dagen van de maand een piek in het aantal mensen die het aangifteformulier downloaden.


1,7 miljoen downloads ingevulde belastingaangifte (Foto: Novum)