Bedrijf Oss erkent verwerken paardenvlees

Vleesverwerker Willy Selten in Oss erkent dat het bedrijf vorig jaar paardenvlees tot snippers heeft verwerkt. Het paardenvlees kwam daar terecht door een menselijke fout van een vrieshuis, stelt het bedrijf vrijdag in een verklaring.

"Door een menselijke fout vanuit een van de door ons gecontracteerde vrieshuizen is eenmaal een partij paardensnippers als rundvlees in de vleesverwerking terecht gekomen", staat in de verklaring. Of het vlees verder verwerkt is in voedsel is niet bekend.

Het bedrijf werd eind februari stilgelegd toen justitie vermoedens had dat Willy Selten paardenvleessnippers mengde met rundvleessnippers en verkocht als puur rundvlees. Na onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bleken onder de aanwezige karkassen geen resten van paarden te zijn. De inspectie stelde dat het bedrijf daarom voorlopig geen risico vormt voor de volksgezondheid waarna de vleeshandel weer open mocht. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat in een reactie weten dat de vleesverwerker nog altijd verdacht wordt van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. "Uitspraken van de eigenaar veranderen daar niets aan", aldus de zegsvrouw.