Twee arrestaties om illegale jachtpraktijken

De politie heeft vorige maand twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij illegale jachtpraktijken. De twee zouden gejaagd hebben met verboden vangkooien, klemmen en lichtbakken. Ook doodden ze onder meer buizerds en andere roofvogels en zetten voor de jacht tamme fazanten uit. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Het gaat om een 50-jarige man uit de Drentse gemeente Westerveld en een 65-jarige man uit Wolvega. Bij de 50-jarige man, de hoofdverdachte, zijn onder meer vallen, klemmen, jachtgeweren en gif in beslag genomen. Hij wordt verder verdacht van illegaal wapenbezit en het opmaken van valse formulieren met betrekking tot de registratie van wild. De Fries ging vermoedelijk alleen mee op jacht.

Volgens het Dagblad van het Noorden was de hoofdverdachte een jachtopzichter op het landgoed De Eese en moest hij als buitengewoon opsporingsambtenaar juist misstanden in het gebied aanpakken. Een woordvoerder van de politie kon dat niet bevestigen.

Beide verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten. De jachtakte van de hoofdverdachte is ingenomen. De politie werkte in het onderzoek onder meer samen met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Stichting Drents Landschap en jachtopzieners. De Eese ligt op het snijpunt van de drie provincies Overijssel, Drenthe en Friesland en is in totaal zo'n achthonderd hectare groot.