[WBC] Honkballers te sterk voor Cuba

De Nederlandse honkballers zijn voortvarend begonnen aan de tweede ronde ronde van de World Baseball Classic. De ploeg van bondscoach Hensley Meulens was vrijdag in Tokyo met 6-2 te sterk voor Cuba, de 25-voudig wereldkampioen. Dankzij de zege is Oranje nog een overwinning verwijderd van de finaleronde in San Francisco.

Curt Smith opende de score voor Nederland in de tweede inning met een homerun. Niet veel later zorgde Kalian Sams voor 2-0. In dezelfde inning deden de Cubanen, die woensdag nog wonnen van titelverdediger Japan, echter nog wel iets terug via een homerun.

Het Nederlandse team maakte in de zesde inning het verschil. Jonathan Schoop besliste de wedstrijd met een homerun, die drie punten opleverde. Cuba stelde daar alleen nog een homerun tegenover. Oranje besloot de wedstrijd met een punt van Andrelton Simmons.

Nederland kan zondagochtend al de finaleronde bereiken als wordt afgerekend met de winnaar van de partij tussen Japan en Taiwan. Bij verlies volgt een herkansing op maandag.