'Eerste paal Westermoskee kan volgende week de grond in'

Er kan in principe volgende week begonnen worden met de bouw van de Westermoskee te Amsterdam. Dit laat de advocaat van de stichting Westermoskee weten aan AT5. Op een formaliteit na zijn alle voorbereidingen voor de bouw namelijk afgerond.

'Het stadsdeel en de stichting moeten alleen nog een contract tekenen over de overdracht van 3.5 miljoen euro. Dit contract wordt ergens de komende dagen getekend. De bouw kan dan zo spoedig mogelijk van start gaan. Dat zou volgende week al kunnen zijn, maar er wordt in ieder geval in de komende weken begonnen. Het aannemersteam staat te popelen', stelt de advocaat. 

Stadsdeel West heeft in het verleden beslag laten leggen op een voormalig bouwdepot van de moskee, ter waarde van zo'n 3,5 miljoen euro. Reden voor deze beslaglegging was dat het lang duurde voordat de moskeevereniging met de bouw wilde of kon beginnen. Dit geld wordt door de contractondertekening weer teruggegeven aan de stichting Westermoskee. 

Aan de bouw van Westermoskee ging een strijd van zo'n achttien jaar met zo'n beetje alle betrokkenen vooraf. kan de bouw van de Westermoskee aan de Baarsjesweg toch doorgaan. Eind vorig jaar werd duidelijk dat de moskee aan de Baarsjesweg er toch daadwerkelijk gaat komen.