Fans vertrekken na doelpunt moslim

Gewoonlijk wordt een doelpunt van hun eigen team door voetbalfans gevierd met veel gejuich en gespring. Maar niet bij Beitar Jerusalem. Toen spits Zaur Sadayev z'n eerste doelpunt voor de club maakte, stond een deel van het publiek op en vertrok. Sadayev is namelijk moslim en daar houden ze niet zo van bij Beitar.

Sadayev, een 23 jarige Tsjetsjeen, tekende eind januari als eerste moslim bij Beitar Jerusalem. Dat viel niet in goede aarde bij de notoir rechtse aanhang van de club. Zo werd er een poging tot brandstichting gedaan op de bestuursleden van de club.

Toen Sadayev op zondag z'n eerste werdstrijd speelde, was de sfeer dan ook gespannen. Iedere keer dat hij de bal aanraakte, werd hij uitgejouwd. Maar toen Sadayev vroeg in de tweede helft ook een doelpunt zette, volgde een ware exodus. Leden van de harde kern, die zich de oer-Israëlische naam La Familia heeft gegeven, verlieten massaal het stadion.

Ondanks dat het sterk op discriminatie lijkt, is het dat volgens de fans niet. "Het is geen discriminatie, ze zouden hier gewoon niet moeten zijn", zegt een fan die zich Jacob noemt: "Beitar Jerusalem is altijd een schone club geweest, maar nu wordt ze vernietigd."