Sam Raimi over Spider-Man 4 en World of Warcraft-film

In een grijs verleden had Sam Raimi een paar projecten in ontwikkeling die het hart van menig fan sneller deed kloppen: Spider-Man 4 en de World of Warcraft-film. Maar helaas, het mocht niet zo zijn. Raimi heeft nu in een interview aangegeven wat er mis ging.

Over de omstandigheden rondom Spider-Man 4 is Raimi mild: "Het was een vriendschappelijke en ondramatische break-up," vertelt Raimi. "Het was gewoon een kwestie van ik die het script niet binnen de deadline afkreeg. En ik wilde geen film maken die niet geweldig zou zijn. Dus ik belde Sony en zei dat ze beter verder konden gaan met de reboot waaraan ze op dat moment al werkten."

De World of Warcraft-film kwam volgens Raimi niet van de grond omdat hij niet tevreden was met het originele script en zijn eigen verhaal wilde vertellen. "Ik las een screenplay dat door de jongens van Blizzard was afgeleverd, en het was niet mijn ding. Ik wilde een orgineel verhaal vertellen met Robert (Rodat, Saving Private Ryan, red.) en we presenteerden dat verhaal aan Legendary Pictures. Zij accepteerden het. Bij Blizzard had men bedenkingen, maar zij accepteerden het ook. Toen schreef Robert de screenplay, maar we kwamen er pas laat achter dat Blizzard een veto-recht had op het script. En ze waren nooit echt weggelopen met het idee van het verhaal."

Op het moment dat Robert een tweede versie aan het schrijven was, had de studio geen zin meer door de lange ontwikkelduur van het script. Raimi noemt het een gevalletje mismanagement.

Raimi's nieuwste film, Oz: The Great and Powerful gaat volgende week in première.