Jan Kooijman vaak vol verbazing door Cheat on Me

Jan Kooijman stond vaak met open mond te kijken naar de kanidaten van Cheat on Me. In het door hem gepresenteerde programma, dat vanaf maandagavond te zien is bij RTL, stellen koppels hun relatie op de proef door hun echte liefdespartner geheim te houden. Een koppel dat wordt geraden, moet het programma verlaten.

"Ik heb af en toe met verbazing staan kijken naar de keuzes die de kandidaten hebben gemaakt", bekent Kooijman aan Novum Nieuws. "Ik heb daar verder helemaal geen oordeel over, want iedereen maakt zijn eigen keuzes. Maar op het moment dat op dag één mensen hard hun tong in het oor van iemand steken die ze helemaal niet kennen, viel mijn mond ook wel even open."

Kooijman is blij dat hij als presentator aan de slag mocht voor het nieuwe programma Cheat on Me. "Ik heb geleerd hoe zo'n soort programma in elkaar zit", vertelt hij. "Hoe reality gedraaid wordt, ik heb heel erg mee mogen denken. Ik ben achter de schermen best actief geweest en dat vond ik te gek."

De 31-jarige Kooijman is blij dat hij in het programma geen 'marionet' is die ingestudeerde teksten opdreunt. "Ik mocht echt ingrijpen, op het moment erin stappen, kandidaten aanspreken, gesprekken aangaan, een klankbord zijn en dat vond ik heel erg leuk en ik heb er veel van geleerd."