Rijkswaterstaat erkent fout bij ongeluk Servaasbrug

Rijkswaterstaat erkent aansprakelijk te zijn voor een ongeluk op de Servaasbrug in Maastricht in november. Dat heeft een woordvoerder vrijdag bevestigd. Bij de intocht van Sinterklaas raakte een meisje bekneld toen het beweegbare deel van de brug dichtging. De erkenning maakt de weg vrij voor een schadeclaim.

Het destijds 6-jarige meisje kwam met haar been vast te zitten toen de brug in het centrum van de stad dichtging en raakte ernstig gewond. Een vrouw liep lichte verwondingen op.

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor het beweegbare deel van de brug en voor de bediening ervan, aldus de woordvoerder. Het was bekend dat er een risico bestond bij het ophalen en neerlaten van de brug, maar dat werd zeer klein geacht. Na het ongeluk zijn aanpassingen gedaan om soortgelijke ongelukken te voorkomen.

Doordat Rijkswaterstaat schuld heeft erkend is de weg nu vrij voor een eventuele schadeclaim. Volgens de woordvoerder heeft de familie van het meisje reeds een letselschadeadvocaat in de arm genomen. Vooralsnog is er echter geen schadeclaim ingediend.