Friso weg bij Belgisch telecombedrijf

Prins Friso is niet langer lid van de raad van bestuur van het Belgische telecombedrijf Telenet. Het bedrijf heeft donderdag op verzoek van de familie van de prins zijn terugtreden aanvaard. Friso was sinds 2004 lid van de raad van bestuur van Telenet.

De familie van de 44-jarige Friso had volgens het Belgische bedrijf om het terugtreden gevraagd omdat Friso 'zijn rol als bestuurder in de nabije toekomst vanwege zijn gezondheidstoestand niet opnieuw kan opnemen'. Friso ligt na zijn skiongeluk vorig jaar in Oostenrijk nog altijd in coma.

De raad van bestuur aanvaardde het terugtreden van de prins donderdag 'met spijt', meldt het Belgische bedrijf. "Friso heeft Telenet meer dan acht jaar gesteund met zijn kennis en overtuigingskracht", stellen voorzitter van de raad van bestuur Frank Donck en bestuursvoorzitter Duco Sickinghe. "Hij staat bij ons bekend als een bescheiden, bedachtzame en intelligente collega.

Ruim een maand na het skiongeluk liet het bedrijf nog weten dat Friso als het aan het bedrijf lag voorlopig bestuurder zou blijven. De prins treedt officieel terug op de algemene aandeelhoudersvergadering van Telenet op 24 april.


Friso weg bij Belgisch telecombedrijf (Foto: Novum)