Topman DE nog steeds ontevreden over smaak Senseo

De kwaliteit van Senseo is nog altijd niet voldoende. Dat zei de tijdelijke topman van koffie- en theebedrijf DE Master Blenders 1753 Jan Bennink woensdag tegen radiozender BNR.

"Ik ben niet tevreden over Senseo", zei Bennink op de radiozender. "De kwaliteit moet beter. Ik wil dat mensen denken: wow, dit is een goede kop koffie." Volgens Bennink komt de kwaliteit van de Senseo-pads nog steeds te dicht bij de kwaliteit van huismerken.

Michiel Herkemij, de vorige topman van DE die minder dan een jaar in het zadel zat, klaagde vorig jaar ook al over de smaak. De oude eigenaar van DE, Sara Lee, had volgens hem jarenlang bewust te weinig koffie in de pads gedaan. "Dat gaf vrijspel aan huismerken", zei Herkemij bij de beursgang in juni. "Want waarom zou je dan voor ons product meer betalen?" Volgens Herkemij was er echter meteen bij de verzelfstandiging van DE weer meer koffie in de pads gedaan.

De slechte prestaties van het merk Senseo, vooral in Nederland, hebben de prestaties van DE na de zomer gedrukt. In Nederland had Senseo last van 'stevige concurrentie tijdens de feestdagen'. DE scoort beter met de L'OR-capsules, die in de eenkopsmachines kunnen van concurrent Nespresso.

DE verlaagde woensdag de omzet- en winstmargeverwachtingen voor de korte termijn vanwege de lagere koffieprijzen. Bennink, die voordat hij topman werd al president-commissaris was bij DE, zegt dat hij de afsplitsing van Sara Lee heeft onderschat. Bennink is mee overgekomen van het voormalige Amerikaanse moederbedrijf.