Volkskrant en NRC maken kans op Tegel

Grote kanshebbers op de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland, De Tegel, zijn in ieder geval de Volkskrant en NRC Handelsblad. De organisatie van De Tegel maakte vrijdag de eerste nominaties bekend. De Volkskrant is twee keer genomineerd, NRC Handelsblad en nrc.next allebei een keer.

De Volkskrant is in de categorie Achtergrond genomineerd voor het verhaal Derivatendrama van Jesse Frederik en Eric Smit over het overheidsbedrijf Slibverwerking Noord-Brabant. In de categorie Talent staan Lucas Brouwers van NRC Handelsblad, Ana van Es van de Volkskrant en Freek Schravesande van nrc.next op de nominatielijst.

In de categorie Achtergrond maken ook een radioreportage van het VPRO-programma Plots en een documentaire van NCRV Dokument kans op een Tegel. De reportage De Wonderlijke Avonturen van de Familie Omerovic van Jennifer Pettersson en Jair Stein gaat over een Bosnisch gezin dat naar Nederland komt. De NRCV-documentaire gaat over een autistische man die zijn huis uit gezet dreigt te worden door de woningbouwvereniging.

De overige nominaties voor de journalistieke prijs worden maandag bekendgemaakt. De Tegels worden 21 maart uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.